LD "Zec" D.Motičina

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Gdje smo?
Gdje smo?

REPUBLIKA HRVATSKA - OSJEČKO BARANJSKA ŽUPANIJA

Donja Motičina je smještena u istočnom dijelu Republike Hrvatske i u zapadnom dijelu Osječko-baranjske županije. Teritorijalno je na području općine Donja Motičina, smještena je zapadno od grada Našica te istočno od grada Orahovica.

Najstarija prošlost motičkog kraja nije dovoljno poznata, jer ovo područje nije dovoljno istraženo. Slučajni arheološki nalazi potvrđuju da je čovjek živio na prostoru današnje Donje Motičine već u vremenu mlađeg kamenog doba (5.000-2.000 godina prije Krista) O kasnijem razdoblju prapovijesti do prvih naselja u ranom srednje vijeku, još nema podataka jer nedostaju povijesni izvori.

Motičina se kao naselje prvi put spominje pod tim imenom u starim listinama već 1229. godine. Donja Motičina bilo je vlastelinstvo a kada je nastalo ne može se sa sigurnošću tvrditi, prema nekim podacima ono postoji negdje od druge polovice XII. stojeća. U 13. stoljeću pripadalo je Baranjskoj županiji.*

*(IZVOR: KNJIGA DONJA MOTIČINA U DRUGOM SVIJETDKOM RATU I POSLJEDICE)


Prikaži Lovište XIV/175 Donja Motičina na većoj karti

 

FOTO - lovački uspjesi 2020/21

Najnovije vijesti

U večernjim satima 9. svibnja u predjelu lovišta zvanom Suvače, lovnik našeg društva Davor Vrabac odstrijelio je dva odrasla čaglja. Do sada rijetko viđana zvjer u našim lovištima unazad godinu dana sve je prisutnija. Tako je u našem lovištu prvi čagalj pao na otvaranju skupnih lova u sezoni 2014/2015 da bi tek nakon pet godina u sezoni 19/20 odstrijeljeno drugi komad, a već u sezoni 20/21 odstrijeljeno je 6 jedinki.

FOTO - nadzorna kamera

FOTO - skupni lov 2020.g.

Baner

Korisni linkovi:

Baner
Baner
Baner
Baner

Lovidba u studenom

Baner
LISICA, ČAGALJ, TVOR, MUNGOS, KRMAČA, cijelu godinu, osim ženke kad je visoko bređa ili dok vodi mladunčad