LD "Zec" D.Motičina

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Plan skupnih lovova

2020./2021.

plan_skupnih_lovova_20_21.jpg - 447.77 Kb

Napomena:

- Izlučivanje divljači iz lovišta izvršiti će se sukladno LGO te Pravilniku o lovostaji i Pravilniku o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja.

- Uz suglasnost sprovoditelja LGO, skupni i pojedinačni lovovi mogu se organizirati tijekom lovne godine i mimo Plana skupnih lovova, uz izdano dopuštenje za lov divljači do izvršenja plana izlučenja divljači.

- Lovci koji nisu izvršili obvezu prema Društvu (upisnina, članarina i minimum radnih sati) nemaju pravo sudjelovati u lovu.

- Svi lovci dužni su se pridržavati pravila reguliranih Pravilnikom o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja. Obavezno moraju imati lovačku iskaznicu s pripadajućom markicom za 2018/19. lovnu godinu i oružani list.

- Sukladno Pravilniku o vrsti i broju pasa za lov, lov sitne divljači ne može se započeti i obavljati bez lovačkog psa, a skupni lov se ne može započeti i obavljati ako u njemu ne sudjeluje jedan lovački pas na 6 (šest) lovaca sudionika.

- Svi lovci se moraju primjereno obući za lov u lovačko radno odijelo (čisto), uz obvezno korištenje u lovu crvene ili narančaste kape, odnosno reflektirajuće trake na kapi ili šeširu ili reflektirajući prsluk. Ne smiju piti alkohol i moraju biti točni u dolasku na zborno mjesto.

- U lovu svi lovci trebaju slušati zapovjedi voditelja lova - lovnika, te se držati njegovih uputa.

- Lovac mora loviti pravilno, dostojno i pošteno, te svojim ponašanjem biti primjer, prije lova, za vrijeme lova i poslije lova, kao i za vrijeme drugih aktivnosti vezanih uz lov i radove u lovištu.

Uz lovački pozdrav - Dobra kob!

PREDSJEDNIK DRUŠTVA, Dragan Zlosa, dipl.ing.

 

 

 

FOTO - lovački uspjesi 2020/21

FOTO - nadzorna kamera

FOTO - skupni lov 2020.g.

Baner